Onze projecten

Ontdek hier een aantal van onze gerealiseerde projecten.

AllesTuinaanlegTuinonderhoud
Totaalrenovatie 1
Totaalrenovatie 2
Totaalrenovatie 6
Totaalrenovatie 3
Totaalrenovatie 4
Totaalrenovatie 7
Totaalrenovatie 8
Totaalrenovatie 9

Bij dit project werd de bestaande situatie volledig verwijderd. Er werd gekozen om met natuurlijke materialen, waaronder belgische blauwe hardsteen en tropisch hardhout, de tuin opnieuw aan te leggen. De beplanting, het waterelement en het nieuwe gazon namen we hier ook voor onze rekening.

Totaalproject nieuwbouw 2
Totaalproject nieuwbouw 3
Totaalproject nieuwbouw 4
Totaalproject nieuwbouw 5
Totaalproject nieuwbouw 6
Totaalproject nieuwbouw 7
Totaalproject nieuwbouw 8
Totaalproject nieuwbouw 9
Totaalproject nieuwbouw 11

We begonnen met het opvangen van niveauverschillen door middel van keerwanden en het plaatsen van een afsluiting bovenop deze keerwanden. De oprit werd voorzien in waterdoorlatende verharding en het pad in platines. Dit accentueert de toegang tot de voordeur. Het terras werd samen met de trap uitgewerkt in grote smooth betonelementen. Met de beplanting en het gazon sloten we dit project af.

Stadstuin 1
Stadstuin 6
Stadstuin 4
Stadstuin 5

Bij deze rijwoning werd het volledige terras vernieuwd en uitgebreid. De brede traptreden en de plantvakken tussenin creëren hier op het lager gelegen terras een ruim gevoel. De tuin werd leeggehaald en voorzien van een nieuw gazon en een groenblijvende haag.

Omgevingswerken nieuwbouw 1
Omgevingswerken nieuwbouw 4
Omgevingswerken nieuwbouw 11
Omgevingswerken nieuwbouw 10
Omgevingswerken nieuwbouw 6

Van een braakliggend perceel begonnen we met het voorzien van de verhardingen rondom het huis in multi formaat en het plaatsen van een carport. De afsluitingen werden nadien geplaatst samen met de aanleg van een nieuw gazon.

Parking burelen 1
Parking burelen 2
Parking burelen 3
Parking burelen 4
Parking burelen 5
Parking burelen 6
Parking burelen 7

Bij deze zeer oude woning kregen we de opdracht een ruim aantal parkeerplaatsen te voorzien zonder het gevoel te creëren van een parking. Door gebruik te maken van siergrind en beplanting rondom het volledige perceel, konden we dit waarmaken.

Cottage tuin 3
Cottage tuin 5
Cottage tuin 6
Cottage tuin 4
Cottage tuin 8
Cottage tuin 9

Bij dit project werd er gestart van een volledige verharding in beton die werd omgetoverd tot een aangename tuin. We vingen niveauverschillen op. Om deze kleine tuin te voorzien van voldoende groen, werd er gazon ingewerkt in de oprit. Verder plaatsten we de paden en het terras. De beplanting en het gazon werden gelijktijdig aangelegd. De poort in Padouk werd achteraf geplaatst. Ontwerp door: Zigtopgroen.

Oprit in kassei 1
Oprit in kassei 4
Oprit in kassei 5
Oprit in kassei 6
Oprit in kassei 7
Oprit in kassei 8

De start van deze werf was het uitbreken van de bestaande oprit en fundering. De oprit werd aangelegd met Belgische porfier kasseien om een mooi geheel te vormen met de stijl van de woning. Na aanleg van de oprit werden de plantvakken ook aangeplant. Hier werd gekozen voor inheemse beplanting.

Renovatie oprit 4
Renovatie oprit 3
Renovatie oprit 1
Renovatie oprit 5
Renovatie oprit 6
Renovatie oprit 8
Renovatie oprit 9

De bestaande situatie werd volledig uitgebroken om de oprit aan te leggen vanop een goede fundering. Gelijktijdig konden we het hemel- en afvalwater scheiden. We plaatsten een regenwaterput en vernieuwden de oprit in platines en siergrind.

Aanleg tuin straatzijde 6
Aanleg tuin straatzijde 3
Aanleg tuin straatzijde 4
Aanleg tuin straatzijde 1
Aanleg tuin straatzijde 2
Aanleg tuin straatzijde 7
Aanleg tuin straatzijde 5

Deze tuin gelegen aan een kruispunt werd afgesloten met steenkorven en groenelementen alsook hagen. Dit om in de tuin geen aanwezigheid van de straat te ondervinden. We voorzagen een maaiboord in platines met terrasje en een verhoogde kruidenbak in hardhout, afgewerkt met een inox rand. De beplanting en het nieuwe gazon maakten dit project af.

Over ons

Hofkes Mathias zorgt voor een tuin naar uw wens, rekening houdend met de esthetische en praktische kant.

Kattemkets 23 - 1760 Roosdaal
BE 0716.803.175

Volg ons!